Tutorial: Cara Pasang Code Verify Alexa

ASSALAMUALAIKUM :)

Tutorial: Cara Pasang Code Verify Alexa | Tujuan code/ID verify Alexa ini dipasang adalah untuk memudahkan alexa memantau websites ataupun blog korang serta mudah untuk kemas kini status rank blog korang yang terkini.

Seperti yang LN janjikan disini , LN nak ajar korang cara pasang code verify alexa. Sebelum tu korang kena dapatkan dahulu code alexa tu. Kalau tak tahu cara nak dapatkan code verify alexa tu jom tengok dan baca tutorial kat sini.

Ada guru-guru yang hebat? Mereka boleh bantu anda menang ini!


Caranya untuk pasang code verify alexa adalah mudah sahaja. Seperti yang korang tengok pada kotak merah di step 10, itu adalah contoh ID/code pengesahan alexa.

Jadi, dah siap sampai step 10 kan? Meh nak bagitau cara pasang code tersebut.

1. Dashboard
2. Klik template ---> edit html
3. ctrl+f dan search <head>
4. Copy code tersebut dan pastekan di bawah code <head>
5. Save template.
pasang code alexa

ID korang belum sah tau! Untuk mengesahkan ID/code tersebut korang kena klik verify ID. Contoh seperti dalam gambar dibawah.

pasang code alexa

Seandainya terpampang ayat "your site is successfully claimed" barulah ID/code alexa anda sah.


Sekian sahaja tutorial cara pasang code verify alexa ini. Kalau tak paham beribu-ribu maaf dipinta sebab LN tak berapa mahir lagi nak buat entri berkaitan tutorial ni..hehe
Previous
Next Post »

6 reader dah komen

Write reader dah komen
Thursday, May 15, 2014 delete

Nice sharing LN... Zumal nak try buat bila duk depan pc nanti :))

Reply
avatar
Wednesday, May 21, 2014 delete

pandai wat tuto. thanks ya ^__^

Reply
avatar
Wednesday, May 21, 2014 delete

Terima kasih kongsi LN. Hehehe..

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Wednesday, May 21, 2014 delete

sikit2 jer kak ieta..hehe most welcome :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Wednesday, May 21, 2014 delete

pes time ena pgl liniey LN..muehehehe

Reply
avatar