Wednesday, 19 March 2014

Kekecewaan Yang Terlampau Dalam Diri

ASSALAMUALAIKUM :)

Kecewa

Kekecewaan Yang Terlampau Dalam Diri | Kalau baca dari tajuk entri mesti korang dapat rasa yang LN sekarang ini sedang kecewa. Ya! Kecewa, sedih, geram dan macam-macam perasaan yang negatif ada dalam diri ini.

Kenapa kecewa? Kenapa sedih? Kenapa geram? Seperti semua orang tahu, hari ini merupakan hari
pengumuman keputusan penuh peperiksaan STPM 2013 daripada Penggal 1, Penggal 2 dan Penggal 3. Keputusan tersebut telah pun diumumkan pada pukul 12 t/hari tadi. Dan keputusannya amatlah mengecewakan LN. Nak bagitahu pun malu walaupun keputusan tak teruk sangat. Walau apa pun, tetap kecewa, kecewa dan kecewa. Menangis janganlah cakap. Walapun tak tunjuk depan keluarga tapi dalam bilik air LN menangis sepuas hati. Lepas tu barulah lega sikit hati ini. Betullah orang cakap menangis itu terapi diri :)

Sakit kepala mulalah menerjah sebab fikir macam-macam. Stress sangat!! Bukanlah tak bersyukur dengan keputusan yang LN dapat tapi rasa tak puas hati tu ada. Mungkin setakat ini hanya LN mampu capai. Harapnya dapatlah masuk universiti dan kalau tak dapat redha dan pasrah jer..hurm. Apapun, doakan keputusan ulangan STPM Penggal 3 LN menunjukkan peningkatan. Sekurang-kurangnya dapatlah naikkan pointer sedikit lagi pun jadilah.

Bulan April barulah slip keputusan peperiksaan akan keluar bagi yang mengulang. Moga ada gred yang meningkat. Aamiin :)




7 comments:

zaza zehra said...

lenet sabarlah.. :) pasti nanti lenet akan bjaya...jgn ptus asa..teruskan pasti ^_^

Anonymous said...

cari tok lali la linie wehh,, biar kubi gomo fm wat kiro wakakakakaka

Liniey Nor said...

ni mesti hos kalu saloh ejo..bhahaa

Katak Comel said...

stpm x penting la..klu kte apply job pn, dorang akan tengok pencapaian tertinggi dalam akademik..betul tak???

Liniey Nor said...

stpm kn akademik -_-

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Sabar yer LN, moga dapat yg terbaik lepas ni...

Nadia Johari said...

eh liniey amik stpm ke..takpe sabar..jangan mudah putus asa