Lihat Senarai Scammer Online | Elakkan Menjadi Mangsa Penipuan Online

ASSALAMUALAIKUM :)

Elakkan Menjadi Mangsa Penipuan Online | Ditipu secara online bukanlah perkara yang baru malah sudah ramai yang menjadi mangsa penipuan online ini. Hal ini terjadi kerana seseorang itu membeli atau berurusan sesuatu secara online dengan seseorang yang kononnya menjual pelbagai jenis barang. Pelbagai lagi jenis penipuan online ini. AWAS!!Jika tersilap memilih orang, anda boleh menjadi mangsa penipuan online.

Sekiranya korang sedang berurusan sesuatu dan diminta masukkan duit terlebih dahulu dengan alasan yang diberi membuatkan korang ragu, adalah baiknya korang tidak mengikuti apa yang disuruh. Apatah lagi jumlah yang perlu dimasukkan agak besar. Perkara ini perlulah diambil berat bukan kerana buruk sangka semata-mata. Ianya demi kebaikan kita juga. 

Dibawah ini merupakan pautan yang korang boleh rujuk untuk melihat nama-nama yang menjadi dalang penipuan online.

  1. KLIK SINI
  2. KLIK SINI
  3. KLIK SINI

Setakat ni, LN tak pernah kena tipu online. Mungkin jarang berurusan secara online. Tetapi Muja memang pernah kena. Boleh baca di blog Muja :)

PERINGATAN UNTUK YANG SUKA MENIPU
TAK PAYAH LA NAK MENIPU SANGAT EA. DUIT YANG AWAK DAPAT BERIBU-RIBU TU TAK HALAL TAU TAK. SANGGUPKAH MAKAN DUIT HARAM?? CUBA LA BUAT PERKARA YANG BERFAEDAH SIKIT. JANGAN JADI PEMALAS SANGAT. AWAK BOLEH DIDAKWA JIKA SABIT KESALAHAN. RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL.SEKIAN!


Previous
Next Post »