Thursday, 16 January 2014

Pageview Blog Meningkat Dengan Mendadak

Assalamualaikum :)

Sebenarnya aku rasa teruja sangat..sebab tu update entri pasal ni..Yela..bila blog mula cecah pageview melebihi 1K mana tak terujanya. Pageview untuk tarikh 15/01/2014 meningkat mendadak dari sebelum ni..sebelum ni kurang 500 pv..tak pernah lebih walaupun aku ping entri sana sini.

Bukti pv blog melebihi 1k
Pageview blog
Bukti pv blog kurang 500pv
pageview blog
Mungkin pada korang 1k..eleh..setakat 1k!!korang dapat lebih lagi daripada tu kan..ye sebab blog korang famous..ramai yang terjah..tak macam blog aku..apa la yang pada dalam blog aku.so bila dapat setakat ni
pun aku excited dan yang paling penting menambahkan semangat aku untuk blogging. Tak aku nafikan dengan meletakkan SITEMAP menyumbang peningkatan pv blog aku.Aku baru je letak sitemap (all post) ni dalam empat lima hari lepas setelah melihat tutorial JiwaRosak. Kalau korang nak cuba boleh rujuk link bawah sekali di sitemap aku.

Aku pun sebenarnya dalam proses promote balik blog aku selepas kurang aktif pada tahun 2013..Lepas stpm aritu baru aku aktif balik.Sebab tu aku banyak join GA, contest ataupun segmen. Diharapkan pv blog aku makin meningkat dan terus meningkat .

search keyword
Keyword persahabatan agak hot dalam entri aku ^^

Ok laa..saje jer nak share!Bukan nak menunjuk ke apa tau..Papai :)

                                                                                                            
Pstttt!!Jemput join GIVEAWAY ini!!

19 comments:

Akeyla Azmi said...

wahhh congrats :D hik

JAMIL HASHIM said...

tahniah

shahida rahim said...

wah tahniah2

Anis Amira said...

congrats . :D waa kena letak sitemap jugak lah gini . hehe :D

Bro Framestone said...

share la sikit dengan bro he..23x

Liniey Nor said...

cuba laa letak..tak dapat banyak sikit pn jadi..hehe

Liniey Nor said...

ala bro dah dapat banyak..beribu-ribu sehari agaknya..heeee

Liniey Nor said...

tq ^^

PORUMAN said...

teruskan aktif... sia2 berblog kalau x konsisten.

Fasy Shane said...

tahniah,. bestnya...

Anonymous said...

Top traffic sources from www.vampirestat.com..

kalau audiences tu datang dari referrer vampirestat atau adsensewatchdog maknanya korang kena hati-hati. Jangan simply click pada URL tersebut, sebab link tu akan bawa blog korang pergi kat very bad site..

Vampirestat dan adsensewatchdog ni adalah auto spammer system yang akan hantar sekumpulan traffic pada sesebuah blog. Bila korang klik link tu bersedialah untuk backup contents blog korang sebab blog kita mungkin dah tak selamat lagi. Masa tu blog kita da jadi platform untuk meningkatkan ranking website tersebut.

Kesan buruknya adalah ranking website Google akan jatuh dan ranking blog kita juga akan jatuh dan susah nak jumpa dalam Google Search Engine..

senang cakap vampirestat tu bukan manusia.. ia spammer so mcm takde makne pageview bnyk..

sekadar berkongsi :)

Iola said...

wa..best nya ^^ tahniah

Liniey Nor said...

aah dulu penah klik vampirestat punya...tp msa klik xtau lg psl tu..lps tu baru tauu..dh try ccleaner..still ada...:(

Perling Putih said...

Tahniah...moga terus maju

Anonymous said...

buat tak tahu je.. nnti lama2 dia kurang :)

Liniey Nor said...

oh yeke..lega rasa..tq :)

ikaa said...

perhh terbaik lah lini...gud luck ye..tingkatkan lagi usaha...jgn berhenti berblogging

Dzureen Darwis said...

wah saya pun baru nak bergiat aktif

Bahrain Ramlan said...

tinggi mencanak tu..:)