Tutorial: Facebook Like+Share Button Fanpages Di Atas Tajuk Post

Assalamualaikum :)

tutorial blog


Hah nampak tak dalam kotak merah tu?? Nak buat camtu jugak?? Liniey tau mesti dah ada yang tau nak buat macam mane tapi mesti ada jugak yang tak tau kan kan? Ni haa..Liniey ada buat Tutorial Facebook Like+Share Button Fanpages..meh try!!

  • Keluar macam ni kan *klik utk pembesaran*

tutorial blog


URL fanpages korang tu just paste ke dalam kotak URL to Like!Yang lain2 tu tiru jer macam dalam gambar tu..tu pun kalau korang nak sebijik macam liniey..Kalau tak pepandai la adjust ea..tak susah mana pun :)

  • Klik Get Code and copy code yang IFRAME punya

tutorial blog


  • Step seterusnya, go to template ---> edit html (pastikan korang unhide dulu semua code tu)
  • ctrl+F
  • Cari code <b:if cond='data:post.title'> (enter 2 kali)

tutorial blog

  • Paste kan code IFRAME yang korang copy tadi dibawah code <b:if cond='data:post.title'> *rujuk gambar di atas*

Preview dulu.Kalau takde error boleh save!Siap!!Selamat mencuba k :)

Psttt:Sori la if tak faham..liniey bukan pandai sangat buat tuto..kalau tak paham tanya la ea..

Papai :)

                                                                                                           
Previous
Next Post »