Tuesday, 31 December 2013

Contest SEO Eridy

*entry melekat untill 31/12*scroll for latest entry*
Assalamualaikum!!

contest seo

                                                Credit to Incik Google


Sebenarnya tangan cheq ni duk terketaq-ketaq masa menaip entry ni..Sebab apa?? Sebab cheq nak join satu contest yang berkaitan SEO ni. SEO kot!! Liniey mana reti sangat bab-bab ni..masih dalam proses mendalami lagi mende ni.  Ah tak kisah laa diriku nak join jugak Contest SEO Eridy ni walaupun sedar yang blog ni ntah hape2 kalau nak dibandingkan dengan blog lain :-( takpelah, dapat meriahkan contest ni pun dah ok :D

Hah lupa pulak..Sesiapa yang masih tak tau apa itu SEO meh cheq nak habaq serba sedikit pasal ni  BlogWalking



SEO = SEARCH ENGINE OPTIMIZATION iaitu mengoptimumkan apa yang korang buat di blog korang supaya blog korang tu tersenarai dalam search engine=enjin carian seperti GOOGLE or YAHOO !!

Bagi sesetengah blogger, SEO ini adalah penting untuk mendapatkan trafik dari search engine . So sesuailah korang join Contest SEO Eridy ni. Sekurang-kurangnya dapat memperkenalkan blog korang tak banyak sedikit pun jadilah ea.



Syarat Contest SEO ERIDY
* Peserta bertandingan atas keyword ” Contest SEO Eridy ” .
* Entri mengikuti kreativiti tersendiri .

Hadiah
Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00
Tempat pertama : RM200 x 1
Tempat kedua : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6

Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keyword “Contest SEO Eridy” . Carian dibuat di Google.com menggunakan private browsing.

Hah apa tunggu lagi..Cepat-cepatlah join sebelum terlambat.
PAPAI :)

                                                                                                           


79 comments:

suffer8zine said...

semoga bejaya! saya pun join juga http://goo.gl/nt2J2O

Khalid Kyle said...

Nice entry :) Dtg BW dari contest yang sama :)

Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

Nasuha said...

Semoga berjaya :)

Normi Nieza said...

gud luck..:)

Liniey Nor said...

tq singgah sini.. u too..good luck :)

Liniey Nor said...

done :)

Liniey Nor said...

nasuha & normi: tq :)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum..liniey,

moga anda sukses dan berjaya,, datang daripada contest yg sama...

mselim3

Ohmy said...

setiap blog ada kelebihan masing2.. semoga awak berjaya seadanya...

SilenceBlogz said...

selamat berkontest Liniey... dah ok dah ni entry ni... pakar SEo pon tak semestinya berada kat depan... keet it up.. salam kenal jugak buat kamu...

Liniey Nor said...

wkslm..thx singgah sini..nti liniey terjah blog abg ea :)

Liniey Nor said...

thanks :)

Liniey Nor said...

salam kenal jgk..byk mnde lg liniey xtau pasal seo..so kne berusaha laa ann..thnx singgah sini :)

kay killua said...

Salam...tahniah join contest eridy dan semoga berjaya :)

Adib Site said...

Gud Luck Liniey dalam cabaran ini:

Contest SEO Eridy

Oh Ping Blog said...

wahhh!!!
msuk contest seo...
msty da power nie

kimi jamai said...

Goodluck liniey.. :D

Liniey Nor said...

wkslm..thnks..join skadar nk mncuba nasib hihi

Liniey Nor said...

thnks adib :D

Liniey Nor said...

aish mne ade power..bru berjinak-jinak nk mndalami SEO huhu

Liniey Nor said...

tq kimi :D

Alin Amiera said...

t.kaseh liniey..semoga berjaya

ieta said...

Good luck ya liniey :)

mak ieteng said...

terasa nak join sama tapi tak tahu. menuntut belum habis. salam perkenalan dari MET.

hafizmd said...

Selamat berjaya...moga2 ada rezki utk tuan blog ni =)

Sylarius Yusof said...

Good luck :-) Semoga berpeluang memenangi contest SEO ni.

Liniey Nor said...

thks :D

Liniey Nor said...

thnks ieta :)

Liniey Nor said...

slm perkenalan :) alaa join laa..mnuntut ape tu?? hihi

Liniey Nor said...

aamiin..hehe

Liniey Nor said...

thnks..aamiin :D

encikarman said...

boleh memang nih... good luck gegirl

Misz Nadea said...

nad tak join sebab kekangan waktu.. uwaa.. tp menarikkkk.. best of luck dear liniey

Rabiatuladawiah Mustapha said...

Salam perkenalan...

Semoga anda berjaya.....saya pun join juga....http://bit.ly/1eY7CcD

Liniey Nor said...

x bhrap un..sbb blog lain lg powe..huhu..btw tq :)

Liniey Nor said...

alaa :( paham2..thanks :D

Liniey Nor said...

slm perkenalan dear..good luck :)

onlajer said...

Yeah good luck untuk contest seo ini

reezluv said...

semoga berjaya juga hendaknya..:D

wazy said...

selamat berjaya :-)

Liniey Nor said...

thnks !!

Liniey Nor said...

aamiin :)

Liniey Nor said...

tq :D

Fynaz Shamz said...

datang balas kunjungan + follow #594 ... :)

Shah said...

Good luck ya!! ;)

Liniey Nor said...

thnks..nti liniey follow back:)

Liniey Nor said...

erkkkk..:d

Abdul Halim Ismail said...

Semoga berjaya ya :)

Raudzah Z said...

Salam kenal & Good luck Liney!!!

Shah said...

patut la nak belajar seo :P

Liniey Nor said...

thnks :)

Liniey Nor said...

slm knl jgk..trima kasih :)

Liniey Nor said...

erkkk haha..!!tetiba brminat nga seo!!dlu mls nak godek2 pasal ni :p

Hanafi Abdullah said...

semoga berjaya hendaknya..

mashelas said...

assalam liniey. salam perkenalan :)

Contest SEO Eridy said...

Rupanya ada udang di sebalik megi..

Dindin Rosidin said...

Sukses Yah :D

Liniey Nor said...

haha sengett :p

Contest SEO Eridy said...

Untungla..dapat backlink percuma dalam entri saya.. :P

Liniey Nor said...

*mooning* werkk

Liniey Nor said...

tq

Liniey Nor said...

wkslm perkenalan :)

encikarman.com said...

boleh tuh.. byk hadiah tuh

Maicher said...

fes time singgah sini.

good luck untuk contest tu :)

Liniey Nor said...

wahhh thanks naaa!

jaerul said...

semoga berjaya :) Contest seo eridy

✿ Mimi Rheem ✿ said...

Gudck luck ya..

NadyaBubble said...

Goodluck :)

Mardiah Diana said...

Semoga berjaya yer..

3ads26 said...

hehhe gudluck ya gan

Liniey Nor said...

thanks all:)

Siti Hajar said...

Salam jumaat. All the best ^_^

kamil salleh said...

Salam sejahtera... Tahniah kerana berjaya menyertai contets terhebat ini. Semoga anda berada di kedudukan terbaik nanti. Insya Allah. Ada masa sudi-sudilah terjah entri saya juga ye:

Contest SEO Eridy

Liniey Nor said...

thnks..ok :)

silenceblogz said...

semoga berjaya... jgn lupa belanja eskrem kalau menang eheheh

lalapost.com said...

sah dah sye x memang ramai otai join

Khairul Zamri said...

Good luck for this Contest SEO Eridy - ramai yang hebat join

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 637
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

putra warock said...

mantab