Contest SEO Eridy

*entry melekat untill 31/12*scroll for latest entry*
Assalamualaikum!!

contest seo

                                                Credit to Incik Google


Sebenarnya tangan cheq ni duk terketaq-ketaq masa menaip entry ni..Sebab apa?? Sebab cheq nak join satu contest yang berkaitan SEO ni. SEO kot!! Liniey mana reti sangat bab-bab ni..masih dalam proses mendalami lagi mende ni.  Ah tak kisah laa diriku nak join jugak Contest SEO Eridy ni walaupun sedar yang blog ni ntah hape2 kalau nak dibandingkan dengan blog lain :-( takpelah, dapat meriahkan contest ni pun dah ok :D

Hah lupa pulak..Sesiapa yang masih tak tau apa itu SEO meh cheq nak habaq serba sedikit pasal ni  BlogWalking



SEO = SEARCH ENGINE OPTIMIZATION iaitu mengoptimumkan apa yang korang buat di blog korang supaya blog korang tu tersenarai dalam search engine=enjin carian seperti GOOGLE or YAHOO !!

Bagi sesetengah blogger, SEO ini adalah penting untuk mendapatkan trafik dari search engine . So sesuailah korang join Contest SEO Eridy ni. Sekurang-kurangnya dapat memperkenalkan blog korang tak banyak sedikit pun jadilah ea.



Syarat Contest SEO ERIDY
* Peserta bertandingan atas keyword ” Contest SEO Eridy ” .
* Entri mengikuti kreativiti tersendiri .

Hadiah
Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00
Tempat pertama : RM200 x 1
Tempat kedua : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6

Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keyword “Contest SEO Eridy” . Carian dibuat di Google.com menggunakan private browsing.

Hah apa tunggu lagi..Cepat-cepatlah join sebelum terlambat.
PAPAI :)

                                                                                                           


Previous
Next Post »

79 reader dah komen

Write reader dah komen
Khalid Kyle
AUTHOR
Sunday, December 08, 2013 delete

Nice entry :) Dtg BW dari contest yang sama :)

Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Sunday, December 08, 2013 delete

tq singgah sini.. u too..good luck :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Sunday, December 08, 2013 delete

nasuha & normi: tq :)

Reply
avatar
Monday, December 09, 2013 delete

Assalammualaikum..liniey,

moga anda sukses dan berjaya,, datang daripada contest yg sama...

mselim3

Reply
avatar
Ohmy
AUTHOR
Monday, December 09, 2013 delete

setiap blog ada kelebihan masing2.. semoga awak berjaya seadanya...

Reply
avatar
SilenceBlogz
AUTHOR
Monday, December 09, 2013 delete

selamat berkontest Liniey... dah ok dah ni entry ni... pakar SEo pon tak semestinya berada kat depan... keet it up.. salam kenal jugak buat kamu...

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Monday, December 09, 2013 delete

wkslm..thx singgah sini..nti liniey terjah blog abg ea :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Monday, December 09, 2013 delete

salam kenal jgk..byk mnde lg liniey xtau pasal seo..so kne berusaha laa ann..thnx singgah sini :)

Reply
avatar
kay killua
AUTHOR
Monday, December 09, 2013 delete

Salam...tahniah join contest eridy dan semoga berjaya :)

Reply
avatar
Adib Site
AUTHOR
Monday, December 09, 2013 delete

Gud Luck Liniey dalam cabaran ini:

Contest SEO Eridy

Reply
avatar
Oh Ping Blog
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

wahhh!!!
msuk contest seo...
msty da power nie

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

wkslm..thnks..join skadar nk mncuba nasib hihi

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

aish mne ade power..bru berjinak-jinak nk mndalami SEO huhu

Reply
avatar
Alin Amiera
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

t.kaseh liniey..semoga berjaya

Reply
avatar
ieta
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

Good luck ya liniey :)

Reply
avatar
mak ieteng
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

terasa nak join sama tapi tak tahu. menuntut belum habis. salam perkenalan dari MET.

Reply
avatar
hafizmd
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

Selamat berjaya...moga2 ada rezki utk tuan blog ni =)

Reply
avatar
Tuesday, December 10, 2013 delete

Good luck :-) Semoga berpeluang memenangi contest SEO ni.

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

slm perkenalan :) alaa join laa..mnuntut ape tu?? hihi

Reply
avatar
encikarman
AUTHOR
Tuesday, December 10, 2013 delete

boleh memang nih... good luck gegirl

Reply
avatar
Misz Nadea
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

nad tak join sebab kekangan waktu.. uwaa.. tp menarikkkk.. best of luck dear liniey

Reply
avatar
Wednesday, December 11, 2013 delete

Salam perkenalan...

Semoga anda berjaya.....saya pun join juga....http://bit.ly/1eY7CcD

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

x bhrap un..sbb blog lain lg powe..huhu..btw tq :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

alaa :( paham2..thanks :D

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

slm perkenalan dear..good luck :)

Reply
avatar
onlajer
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

Yeah good luck untuk contest seo ini

Reply
avatar
reezluv
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

semoga berjaya juga hendaknya..:D

Reply
avatar
wazy
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

selamat berjaya :-)

Reply
avatar
Fynaz Shamz
AUTHOR
Wednesday, December 11, 2013 delete

datang balas kunjungan + follow #594 ... :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Thursday, December 12, 2013 delete

thnks..nti liniey follow back:)

Reply
avatar
Raudzah Z
AUTHOR
Thursday, December 12, 2013 delete

Salam kenal & Good luck Liney!!!

Reply
avatar
Shah
AUTHOR
Thursday, December 12, 2013 delete

patut la nak belajar seo :P

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Thursday, December 12, 2013 delete

slm knl jgk..trima kasih :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Friday, December 13, 2013 delete

erkkk haha..!!tetiba brminat nga seo!!dlu mls nak godek2 pasal ni :p

Reply
avatar
Friday, December 13, 2013 delete

semoga berjaya hendaknya..

Reply
avatar
mashelas
AUTHOR
Friday, December 13, 2013 delete

assalam liniey. salam perkenalan :)

Reply
avatar
Saturday, December 14, 2013 delete

Rupanya ada udang di sebalik megi..

Reply
avatar
Saturday, December 14, 2013 delete

Untungla..dapat backlink percuma dalam entri saya.. :P

Reply
avatar
Sunday, December 15, 2013 delete

boleh tuh.. byk hadiah tuh

Reply
avatar
Maicher
AUTHOR
Wednesday, December 18, 2013 delete

fes time singgah sini.

good luck untuk contest tu :)

Reply
avatar
3ads26
AUTHOR
Friday, December 20, 2013 delete

hehhe gudluck ya gan

Reply
avatar
Siti Hajar
AUTHOR
Saturday, December 21, 2013 delete

Salam jumaat. All the best ^_^

Reply
avatar
kamil salleh
AUTHOR
Sunday, December 22, 2013 delete

Salam sejahtera... Tahniah kerana berjaya menyertai contets terhebat ini. Semoga anda berada di kedudukan terbaik nanti. Insya Allah. Ada masa sudi-sudilah terjah entri saya juga ye:

Contest SEO Eridy

Reply
avatar
silenceblogz
AUTHOR
Tuesday, December 24, 2013 delete

semoga berjaya... jgn lupa belanja eskrem kalau menang eheheh

Reply
avatar
lalapost.com
AUTHOR
Wednesday, December 25, 2013 delete

sah dah sye x memang ramai otai join

Reply
avatar
Khairul Zamri
AUTHOR
Wednesday, December 25, 2013 delete

Good luck for this Contest SEO Eridy - ramai yang hebat join

Reply
avatar
tenku butang
AUTHOR
Sunday, December 29, 2013 delete

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 637
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Reply
avatar