Masukkan Kotak Ask.fm Ke Dalam Blog

1.Bukak akaun Ask.fm korang.Kalau korang takde akaun tu lagi boleh daftar kat SiNi 

2.Then,korang klik settings 

tutorial blog
               
3.Klik widget...Then ia akan kuar camne *tgk pic kat bawah*
tutorial blog
                                 *Klik pic utk O.O*

4.Lepas dah setting colour and size kotak tuh korang boleh copy code spt yang tentera kat dalam pic tuh

5.Go to layout ---> add a gadget ---> html/javascript then paste code kat situ

6.Then save!

p/s:senang jer kan..??Kalau still tak faham korang boleh tanya liniey k..tanya kat sini pon boleh IamLiniey :)

Previous
Next Post »

5 reader dah komen

Write reader dah komen
Wednesday, December 05, 2012 delete

nanti tolong buat tuto camne nak buat tempat twitter macam sis tu ye.. hehehe

Reply
avatar
Thursday, December 06, 2012 delete

assalamualaikum . thanks tau awak :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Friday, December 07, 2012 delete

@Gucciey:wasalam..welcome :)

Reply
avatar
Nur Asyikin
AUTHOR
Friday, December 20, 2013 delete

thanks kak . lama dah cari benda ni :)

Reply
avatar