Wednesday, 5 December 2012

Masukkan Kotak Ask.fm Ke Dalam Blog

1.Bukak akaun Ask.fm korang.Kalau korang takde akaun tu lagi boleh daftar kat SiNi 

2.Then,korang klik settings 

tutorial blog
               
3.Klik widget...Then ia akan kuar camne *tgk pic kat bawah*
tutorial blog
                                 *Klik pic utk O.O*

4.Lepas dah setting colour and size kotak tuh korang boleh copy code spt yang tentera kat dalam pic tuh

5.Go to layout ---> add a gadget ---> html/javascript then paste code kat situ

6.Then save!

p/s:senang jer kan..??Kalau still tak faham korang boleh tanya liniey k..tanya kat sini pon boleh IamLiniey :)

5 comments:

✿A I N A A✿ said...

nanti tolong buat tuto camne nak buat tempat twitter macam sis tu ye.. hehehe

✿Gucciey Lavender✿ said...

assalamualaikum . thanks tau awak :)

Liniey Nor said...

@Gucciey:wasalam..welcome :)

Nur Asyikin said...

thanks kak . lama dah cari benda ni :)

Liniey Nor said...

most welcome dear :)