5 Tips Mudah Mengatasi Perut Buncit

Assalamualaikum :)

                                                   Credit to Incik Google      

Masalah perut buncit boleh diatasi sekiranya kita mengamalkan beberapa langkah mudah seperti di bawah. Tidah kiralah lelaki mahupun wanita pasti tidak mahu masalah ini berterusan. Di sini dikongsikan 5 tips mudah untuk kita semua amalkan:

  1. Senaman Sit Up - Amalkan setiap hari samada di waktu pagi @ petang sekerap yang mungkin setiap hari
  2. Banyakkan minum air kosong. Cuba elakkan dari meminum air manis terutamanya air berkarbonat yang mempunyai kandungan gula yang banyak. Sebaik saja bangun dari tidur amalkan meminum segelas air kosong.
  3. Elakkan minum sambil makan. Sebolehnya habiskan makan dahulu baru minum air.
  4. Elakkan mandi selepas makan. Pastikan anda mandi dahulu sebelum makan.
  5. Kunyah makanan secara perlahan-lahan & sehingga lumat sebelum menelan untuk memastikan proses percernaan berlaku dengan baik. 

Credit to ===<> SINI
Previous
Next Post »

10 reader dah komen

Write reader dah komen
Sunday, March 18, 2012 delete

perut muncit!!!! adakah lini seorang yang perut nye muncit? apakah..apakah..hehe.
makan ikut sunnah, pasti x muncit..hehe

Reply
avatar
Sunday, March 18, 2012 delete

0o..ley amal kn niey,..hehhehe

Reply
avatar
Sunday, March 18, 2012 delete

nice info..by the way suke lagu nie..najwa - kosong *follow u dear http://missopansantun.blogspot.com/

Reply
avatar
Eera Shera
AUTHOR
Sunday, March 18, 2012 delete

nice sharing..thx :)

Reply
avatar
Liniey Nor
AUTHOR
Sunday, March 18, 2012 delete

@merah:cehhhh...i jaga pemakanan tauuu...yeahhh!btul tu merah!!
@cikpija:haha
@miss rakinah:thanks yaww :)
@Eera:welcome dear :)

Reply
avatar
Sunday, March 18, 2012 delete

alamakkkk.... kak deq perot muncit ni...so kena amalkan la eh ? haha...

Reply
avatar
Nath
AUTHOR
Monday, March 19, 2012 delete

been practicing but still got beer belly :S

Reply
avatar
armouris
AUTHOR
Saturday, April 07, 2012 delete

terjumpa info ni, juga tentang perut buncit… sharing is caring :) - Perut Buncit Tanda Awal Penyakit

Reply
avatar
Monday, April 30, 2012 delete

perut ite mucit...tq for the tips ohsemm ni taw.hehehe

Reply
avatar
Tuesday, January 28, 2014 delete

nice tips ! hahha perut pun dah buncit je sekarang ni T.T kena buat nii

Reply
avatar